February 3, 2011

Lemon yoghurt bundt cakes!

Nu är bakandet igång igen! Visserligen en aning bränt.. men ändå. Bättre än ingenting, eller hur? Jag är ganska nöjd med mitt första bak i den fruktade gasugnen. Det är lustigt, för det känns nästan som att lära sig baka på nytt. Hursomhelst fortsätter jag på samma bana som förra inlägget. Jag hade så många citroner kvar efter tillverkandet av lemon curd så det fick helt enkelt bli det igen.








Lemon yoghurt mini bundt cakes

•2 ägg
•100 gram rumsvarmt smör
•2,5 dl socker
•1 tsk vaniljsocker
•4 dl mjöl
•1/4 tsk bikarbonat
•1 paket matyoghurt (2 dl)
•2 citroner, skal och saft

Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman mjöl och bikarbonat i en skål. Vispa rumsvarmt smör, socker och citronskal fluffigt och vitt i en annan skål. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Vispa ner mjölblandningen lite i taget. Tillsätt sedan citronsaft och matyoghurt och vispa till en slät smet. Smörj och mjöla en form för 6 st minisockerkakor. Fyll formarna till cirka 2/3 och grädda 15-20 minuter. Känn med en tandpetare för att vara säker på att de är klara. Låt formen svalna i 10 minuter innan du vänder ut kakorna.



Lemon glaze
Recept från Martha Stewart

•3 msk citronsaft
•1/4 tsk citronskal
•1 1/2 cup florsocker (cirka 155 gram)

Blanda samman alla ingredienserna och använd direkt!






In English:
Finally, I'm baking again! Somewhat burnt.. but still! Better than nothing, right? I'm pretty satisfied with my first try in the dreaded gas oven. It's funny, because it feels just like learning to bake again.
Anyway, I'm continuing on the same track as the last post. I had so many lemons left over from making lemon curd, I didn't want to waste them.


Lemon yoghurt mini bundt cakes


•2 eggs
•100 grams butter, softened
•2,5 dl granulated sugar
•1 tsp vanilla
•4 dl all purpose flour
•1/4 tsp baking soda
•2 dl yoghurt (about 8-10% fat, greek or turkish works fine)
•2 lemons, zest and juice



Lemon glaze
Recipe from Martha Stewart

•3 tbsp lemon juice
•1/4 tsp lemon zest
•1 1/2 cup powdered sugar (155 grams)

Whisk all ingredients until smooth and combined. Use immediately.
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

15 comments:

  1. I love this recipe Linda very interesting ingredients yogurt love it. I hope you will make a twitter account soon! I will tweet your post, your blog is really amazing and very inspiring.
    Thank you

    ReplyDelete
  2. these look delicious and nowhere near burnt! I have seen some burnt baking before...

    ReplyDelete
  3. Hej! Jag heter Olivia och har tillsammans med min kompis Johanna startat ett UF-företag som heter Three-Course UF. Vi säljer receptböcker innehållande trerättersmiddagar i tio olika teman! Alla recepten är plånboksvänliga, lättlagade och dessutom finns tips på hur man kan göra varje middag nyttigare! Det vore väldigt kul om du som matintresserad ville läsa gärna mer på http://threecourse.blogg.se/ :)!

    ReplyDelete
  4. så gott det ser ut,så fint med minisockerkakor, har ju själv en sådan form, blev allt sugen på att göra lite minisockerkakor idag :-)

    ReplyDelete
  5. Ser riktigt goda ut! Gulliga också.
    Snygga bilder!!

    ReplyDelete
  6. Åh, jag gillar de senaste citrus-inläggen, så fräscht med sådana bakverk och inslag efter jul :)
    Kakorna ser så fina ut, vad har du fått tag i formarna? :)

    ReplyDelete
  7. i love the food pictures on your blog!
    http://blacklilac.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Rowaida - Thank you! We'll see about twitter :-)

    Sweet road - Haha, I guess you're right. I've seen worse too actually.

    Erika - Det var det med! ;-) Ha det fint!

    Linda - Det tycker jag du ska göra! Så himla trevligt med små sockerkakor.

    Carina - Tack snälla!

    Li - Visst är det! Jag älskar citron som du kanske förstår.. formarna kommer från The Spice Tree i Malmö.

    Cole - Thank you so much!

    ReplyDelete
  9. Gourgeous pictures!
    I found you by cake journal and just love your blog!!!

    ReplyDelete
  10. Gott, snyggt! Tycker om formarna också, roligt med lite mönster.

    ReplyDelete
  11. Your little cakes look too beautiful Linda. Is there anything more lovely than a lemon flavoured cake? Such stunning photos as well. So glad I found your blog via Pinterest! Will pop in more often!

    ReplyDelete
  12. Hi Linda! Wow these look amazing! I noticed the baking instructions for the cakes weren't posted in English. Any chance you would be able to post those? Thank you! :)

    ReplyDelete
  13. Hello just to confirm....when you use dl do you mean deciliter? It doesn't seem like much yogurt or flour...thanks! :)

    ReplyDelete
  14. Good day, Linda! Wanted to cook your lemon cakes, but can't find preparing in eng here.

    ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!